Tips voor succesvol thuis studeren

De huidige situatie is voor alle mensen in Nederland zeer ongewoon, ook voor studenten van de Hanzehogeschool Groningen. ​Het missen van contact met medestudenten en docenten, het gebrek aan de gebruikelijke dagelijkse structuur en deadlines, kunnen leiden tot lusteloosheid, doelloosheid en hulpeloosheid. De situatie is zo ongewoon dat studenten zich thuis vaak verloren voelen, niet weten wat te doen en wanneer te beginnen met het starten en uitvoeren van hun studietaken.

In het kader van een Comenius Leadership Fellow werkt het lectoraat Rehabilitatie van de Hanzehogeschool Groningen al anderhalf jaar aan het Move aHead-project. Een project dat zich richt op het ontwikkelen van een training voor studenten met cognitieve problemen, zoals problemen met planning, ordening, aandacht, concentratie en taakinitiatie. Enkele van deze strategieën kunnen op dit moment voor alle studenten van pas komen en richten zich speciaal op het thuis studeren. Zoals het ordenen van je studeerplek, taakinitiatie en leren. De studenten die tot nu toe gebruik hebben gemaakt van de training, zijn zeer tevreden met de strategieën. Strategieën en apps die overigens ook door medewerkers die thuis werken gebruikt kunnen worden.

Klik hier voor de infographic Tips voor succesvol thuis studeren met een overzichtelijke samenvatting van de tips.

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.